Jarní frittata s medvědím česnekem
25.04.2022
Pro 2 osoby:
4 vejce
1 malá cibulka
1 červená paprika
1 větší rajče
2-3 ks žampionů
Jarní zeleň (medvědí česnek, pažitka, rukola)
2 plátky sýru
2 plátky šunky
sůl, pepř a kdo má rád pikantnější může přidat chilli
Pár kapek oleje
Cibulku a šunku nakrájíme nadrobno, lehce orestujeme na pánvi, přidané na plátky nakrájené žampiony, které opražíme do růžová. Mezi tím si připravíme rozšlehané vejce, spolu s nastrouhaným sýrem. Na pánev přidáme na drobno nakrájenou zeleninu a nakonec zalijeme vše vejcem se sýrem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni opékané frittatu dokud nebude hotová. Dobrou chuť!A kdy si ji uděláte záleží jen na vás, hodí se skvěle jak ke snídani, tak jako rychlý oběd, nebo třeba i večeři..