Jarní frittata s medvědím česnekem

25.04.2022

Pro 2 osoby:

4 vejce

1 malá cibulka

1 červená paprika

1 větší rajče

2-3 ks žampionů

Jarní zeleň (medvědí česnek, pažitka, rukola)

2 plátky sýru

2 plátky šunky

sůl, pepř a kdo má rád pikantnější může přidat chilli

Pár kapek oleje

Cibulku a šunku nakrájíme nadrobno, lehce orestujeme na pánvi, přidané na plátky nakrájené žampiony, které opražíme do růžová. Mezi tím si připravíme rozšlehané vejce, spolu s nastrouhaným sýrem. Na pánev přidáme na drobno nakrájenou zeleninu a nakonec zalijeme vše vejcem se sýrem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni opékané frittatu dokud nebude hotová. Dobrou chuť!A kdy si ji uděláte záleží jen na vás, hodí se skvěle jak ke snídani, tak jako rychlý oběd, nebo třeba i večeři..